Goedkoopste ziektekostenverzekering ook de beste?

Als je de goedkoopste ziektekostenverzekering afsluit wilt dit natuurlijk nog niet meteen zeggen dat je ook per definitie de beste ziektekostenverzekering hebt afgesloten. De beste ziektekostenverzekering is er namelijk eentje waarbij de zorg prima aansluit op jou persoonlijk en dan hoeft dit dus nog altijd niet de goedkoopste te zijn. Uiteraard geldt dit dan vooral als je bij je basisverzekering ook een aanvullende verzekering nodig hebt, aangezien de basisverzekering van verzekeraars toch wel aardig overeen komt. Ga je de zorgverzekering vergelijken, dan beperk je je vergelijking het beste tot de verzekeraars die een goed aansluitend aanbod hebben te bieden.

Als je echt graag een goedkope ziektekostenverzekering wilt hebben kun je natuurlijk de gok nemen om enkel voor een basisverzekering te kiezen en maar te hopen dat je verder geen zorg nodig zult hebben. Dit kun je uiteraard baseren op het verleden en zo kun je ook zien of deze gok voor jou is weggelegd of niet. Ook kun je, om je ziektekostenverzekering wat goedkoper te maken, kiezen voor het vrijwillig eigen risico. Ook dit is niet voor iedereen weggelegd en zou je eigenlijk alleen moeten doen in het geval je helemaal gezond bent.

Begin op tijd met vergelijken

Om een optimale beslissing over je ziektekostenverzekering te kunnen maken is het toch wel erg slim om op tijd te gaan beginnen met vergelijken. Op die manier geef je jezelf namelijk ook even de tijd om de ziektekostenverzekeringen vanuit verschillende hoeken te bekijken en misschien ook eens te kijken wat mensen om je heen gaan doen en wat ze vinden van bepaalde verzekeraars. Dat is de manier om uiteindelijk met de beste ziektekostenverzekering over te blijven.

Comments are disabled