Overstappen, hoe en wanneer?

Het is niet zo dat je met een ziektekostenverzekering kunt overstappen wanneer het jou uitkomt. Dit kan namelijk alleen in een bepaalde periode. Die periode is altijd aan het einde van het jaar. Vervolgens heb je nog tot 1 februari in het nieuwe jaar de tijd om het overstappen van ziektekostenverzekering rond te krijgen, maar daarna is het gewoon weer wachten tot het einde van het jaar.

Premies

Ziekekostenverzekeraars maken altijd ruim voor het einde van het kalenderjaar hun nieuwe premies bekend en dus heb je ook gelegenheid genoeg om de premies eens goed naast elkaar te leggen. Bij ons kun je gelukkig eenvoudig op zoek gaan naar de goedkoopste ziektekostenverzekering doordat we de verzekeraars zeer overzichtelijk voor je in een overzicht hebben geplaatst. Dit draagt er ook aan bij dat je goed ziet hoe de verhoudingen zijn met de premies.

Begin elk jaar opnieuw

In feite doe je er het beste aan om elk jaar opnieuw het afsluiten van de goedkoopste ziektekostenverzekering na te streven, voor zover dit mogelijk is natuurlijk. Ook al ben je nog zo tevreden over je ziektekostenverzekeraar, niemand zit te wachten om teveel te betalen voor ziektekosten en dus zou je altijd je huidige verzekeraar weer even langs de meetlat moeten leggen samen met de andere verzekeraars.

Comments are disabled