Word je altijd geaccepteerd?

Voor de acceptatie voor de ziektekostenverzekering gelden regels. Zo is het een verzekeraar niet toegestaan een aanvraag voor een basisverzekering af te wijzen, maar zo mogen verzekeraars wel zelf beslissen over het al dan niet toelaten van een consument tot de aanvullende verzekering. Het kan dus gebeuren dat je bij een ziektekostenverzekeraar een aanvraag doet en dat je voor de basisverzekering wel wordt geaccepteerd waar dit voor de aanvullende verzekering niet het geval is. Dit is natuurlijk knap lastig, maar het kan je dus wel overkomen.

Verschillende ziektekostenverzekeraars

Als het bovenstaande bij jou gebeurt is dat vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je kunt namelijk gewoon je basisverzekering onderbrengen bij de verzekeraar bij wie je dit aanvankelijk wilde doen en dan zul je voor je aanvullende verzekering dus verder moeten gaan kijken. Wat je namelijk mag doen is dat je de basisverzekering en de aanvullende verzekering bij 2 verschillende ziektekostenverzekeraars afsluit. Alhoewel dit een beetje lastig klinkt is het zeker toegestaan. Zeker als je graag een goedkope ziektekostenverzekering wilt hebben kan dit een optie zijn.

Waarom kun je worden afgewezen?

Voor de aanvullende verzekering kun je dus worden afgewezen, maar op grond waarvan kan dit eigenlijk gebeuren? Dat is eigenlijk heel simpel en ook vrij voor de hand liggend. Een ziektekostenverzekeraar gaat eerst kijken wie je bent voor ze je accepteren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld kijken naar uw medische achtergrond en uw gezondheid en kunnen zij op grond daarvan inschatten of u ‘te duur’ zult worden voor de verzekeraar. U kunt eenvoudig alle zorgverzekeringen online vergelijken.

Comments are disabled